keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Synkoopin ekovinkit loppuvuodelle!

HYY:n ympäristövaliokunta on julkaissut päivitetyn version opiskelijan eko-oppaastaan, joka sisältää rutkasti käytännöllisiä neuvoja ekologiseen syömiseen, liikkumiseen, asumiseen, vaikuttamiseen ja jopa juhlimiseen. Synkooppi kehottaakin jäseniään ekoajatteluun myös aivan pienissä valinnoissa keskellä opiskelijan arkea, kuten tulostamalla kaksipuolisesti, ottamalla Unicafessa lautaselle sen verran kuin jaksat, välttämällä turhaa kertakäyttökulutusta sekä kokeilemalla talvipyöräilyä! Lisää vinkkejä löydät uunituoreesta oppaasta, johon pääset käsiksi täällä.

Lisäksi haastamme synkooppilaiset näin joulun alla osallistumaan kulutuskriittiseen Älä osta mitään -päivään tulevana perjantaina 29.11. Päivästä löydät lisätietoja täältä. Päivän tarkoituksena ei ole kieltäytyä kuluttamisesta vain yksittäisenä päivänä, vaan järkevöittää kulutustottumuksiamme ylipäänsä. Etenkin joulun aikaan ylenpalttinen ostaminen riistäytyy helposti käsistä. Muista siis kohtuus ja yhteinen ympäristömme joululahjahankinnoissasi esimerkiksi suosimalla aineettomien palveluiden (ja palvelusten) antamista!

Synkoopin hallitus on nykyisen hallituskautensa aikana pyrkinyt tuomaan ympäristönäkökulmaa yhä vahvemmin esiin aiempaan verrattuna sekä omassa toiminnassaan että jäsenistölleen suunnatussa tiedotuksessa. Väistyvä ympäristövastaava toivottaa menestystä ja vehreää jatkoa pestin jatkajalle, myös tulevalle puheenjohtajalle Paula Rantolle!

Talviterkuin

Elissa
Synkoopin ympäristövastaava vm. 2013