tiistai 12. marraskuuta 2013

Teatteriekskursio 4.12. - Marguerite Duras: Kuolemantauti

Tervetuloa Repliikin ja Synkoopin teatteriekskursiolle Kansallisteatteriin  ke 4.12. Teoksena Marguerite Duras: Kuolemantauti.

”Kuolemantauti on esitys katsomisesta, rakkauden myymisestä ja ostamisesta. Marguerite Duras’n kirjoittama näytelmä on kiehtova kuvaus miehestä joka ostaa naisen itselleen määrätyksi ajaksi. Heidän välilleen syntyvä suhde liikkuu rakkauden, kuoleman ja halujen maastossa. Esitys rakentaa samalla monimerkityksellisen jännitteen esiintyjien ja katsojien välille: Näyttelijät ovat samalla kuin katsojia kommentoimassa miehen ja naisen pitkiä jäähyväisiä.”

Marguerite Duras: Kuolemantauti esitetään Kansallisteatterissa 4.12 klo 19. Esityksen kesto 90 minuuttia. Synkooppi ja Repliikki tukevat jokaisen osallistujan lippua 3 euron verran, joten esityksen hinnaksi jää 12 euroa opiskelijoille.

”Ranskalaisen klassikkokirjailija Duras’n omintakeista, runollista teosta Kuolemantauti ei ole usein Suomessa nähty. Nyt kokeellisen musiikkiteatterin ensemble Kuriton Company luo ja vie Suomen Kansallisteatterin näyttämölle kokonaisvaltaisesti aisteihin vetoavaa fyysistä ääniteatteria – jossa tilan, kehon ja Duras’n tekstin runollisuus kohtaavat. Esityksen ohjaaja Eero-Tapio Vuori kuuluu suomalaisen nykyteatterin rohkeisiin uudistajiin. Äänisuunnittelusta vastaa Rinneradiossakin vaikuttanut musiikintekijä Tuomas Norvio.”
Lisätietoa

Ilmoittaudu Viivi Salokankaalle ma 25.11.2013 mennessä osoitteeseen viivi.salonkangas(at)helsinki.fi. Laita viestin otsikoksi ”ilmoittautuminen Kuolemantautiin”.

Maksun 12 e eräpäivä on ke 27.11.2013. Tilinumero lähetetään kaikille ilmoittautuneille.