tiistai 22. marraskuuta 2016

Synkooppi ry:n tunnuskappale valittu

Synkoopilla on nyt tunnuskappale! ”Synkooppi-hymnin” on säveltänyt Heikki Vesala, ja sitä pääsee laulamaan yhteislauluna seuraavan kerran Synkoopin pikkujouluissa 2.12. Tunnuskappaleen nuotin voit klikata auki alta tai ladata täältä.

Tunnuskappale valittiin sävellyskilpailulla, jonka tulokset julkistettiin Synkooppi ry:n ja Korvat Auki ry:n konsertissa keskiviikkona 16.11.2016 . Kappaleen valinnassa kriteereinä olivat sen soveltuvuus yhteislauluksi, taiteellinen arvo sekä suhde Synkooppi ry:hyn ja musiikkitieteeseen. Valinnan tehneeseen raatiin kuuluivat Harri Vuori, Irma Vierimaa sekä Synkooppi ry:n hallituksen ja jäsenistön edustajat. 
Voittajakappaletta jury kuvaili perinteiseksi, mutta tuoreeksi, juhlavaksi mutta humoristiseksi. Kappaleen todettiin kuvaavan sekä Synkooppia että musiikkitiedettä, olevan kekseliäästi mutta taloudellisesti sävelletty ja sopivan hienosti yhteislauluksi ainejärjestön juhliin.

Raati antoi myös kunniamaininnan Anne Teikarin sävellykselle ”Malja suuruuksille, joita ei ehkä synnykään”, ja se kuultiin yhdessä voittajakappaleen kanssa julkistustilaisuudessa. Kappaleen voimakasta, hieman synkkää ja tulkinnanvaraista tunnelmaa sekä sanoitusta kehuttiin ja sen katsottiin kertovan opiskeluun kohdistuvien odotusten ja todellisuuden ristiriidasta. Myös monitulkintainen rytmin käsittely ja ”kummalliseksi” kuvailtu keskiaikainen kirkkosävellajisuus mainittiin.

Nähdään pikkujouluissa Synkooppi-hymniä laulaen!

Tulosterveisin,
sävellyskilpailun toimikunta
Henkilön Justus Pitkänen kuva.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti