lauantai 22. maaliskuuta 2014

Synkooppi-lehti hakee uutta päätoimittajaa!

Synkoopin hallitus ja Synkooppi-lehden toimituskunta julistavat alkaneeksi haun päätoimittajan toimeen kesäkuussa 2014 alkavalle kaudelle. Uusi päätoimittaja ottaa vastuun syyskuussa ilmestyvästä, vuoden kolmannesta numerosta.

Synkooppi ry:n oma julkaisu Synkooppi välittää lukijoilleen neljä numeroa vuodessa, joko maksullisena paperilehtenä tai veloituksetta verkossa. 36 vuotta täyttävä lehtemme haluaa tavoittaa edelleen yleistä kiinnostusta musiikkijournalismin alueella. Se pyrkii vahvistamaan käsitystä, että musiikkitieteilijät ovat syväsuuntautuneita musiikkikulttuurien analysoijia, joille suvaitseva suhtautuminen eri musiikkeihin on peruslähtökohta. Lehti toimii kokonaisuudessaan vapaaehtoisperiaatteella ja pohjautuu taloudellisesti HYY:n järjestölehtitukeen, tilaajamaksuihin sekä ilmoitusmyyntituloihin.

Päätoimittaja johtaa lehteä, suunnittelee sen sisällön yhdessä taittajan, toimitussihteerin ja taloudenhoitajan kanssa sekä pitää yhteyttä muun muassa avustajiin. Hän kutsuu valitsemallaan tavalla koolle kokouksia, joissa käsitellään lehden asioita. Päätoimittaja ottaa vastuun lehden toimituksellisesti sisällöstä. Synkooppi-lehti on Kultti ry:n jäsenyytensä myötä Julkisen sanan neuvoston (JSN) päätösten alainen ja sitoutuu noudattamaan hyvää journalistista tapaa.

Hakijoita pyydetään lähettämään vapaamuotoinen hakemus sähköpostilla osoitteeseen paula.ranto[at]helsinki.fi keskiviikkoon 16.4. mennessä. Hallituksen kokous äänestää ja ilmoittaa valinnasta noin kahden viikon sisällä hakuajan loppumisesta. Hakemuksissa odotetaan vastausta vähintään seuraaviin kysymyksiin:

Miksi olisit tehtävään sopiva henkilö? Mikä on harrastuneisuutesi kirjoittamisessa?

Riippumatta tästä valinnasta Synkoopin hallitus pidättää mahdollisuuden valita jo vuosikokouksessaan marraskuussa uuden päätoimittajan sen nojalla, että toimesta tehdään hallituksen virka aina kalenterivuodeksi kerrallaan.
  
Lisätiedot tehtävästä ja sen hakemisesta päätoimittaja Tatu Tammiselta, tatu.tamminen[at]helsinki.fi