torstai 11. huhtikuuta 2013

Suomen Etnomusikologisen Seuran Toukopäivä: Etnomusikologin työelämä- ja uraseminaari 6.5.


SES:n TOUKOPÄIVÄSSÄ PUREUDUTAAN TAPAHTUMATUOTANNON HAASTEISIIN 

Suomen Etnomusikologinen Seura ja Helsingin yliopiston musiikkitieteen oppiaine järjestävät työelämäorientoituneen Toukopäivä-seminaarin Helsingissä 6.5.2013. Seminaarin aiheena on musiikkiteollisuuden tapahtumatuotanto. Päivän aikana laajaa teemaa käsitellään monipuolisesti eri näkökulmista. Seminaari koostuu alan työtehtäviin perehdyttävistä alustuksista sekä paneelikeskustelusta ja kutsuvierasluennosta.

Tavoitteena on esitellä opiskelijoille tapahtumatuotannon monipuolista kenttää ja haasteita, kartoittaa alan työllisyysnäkymiä sekä pohtia millaista osaamista tapahtumatuotannon työtehtävät vaativat ja minkälaisia työpaikkoja alalla on. Seminaaripäivän esitelmistä ja keskusteluista vastaavat tapahtumatuotannon ammattilaiset, jotka edustavat alan eri osa-alueita – esiintyjärekrytointia, tapahtumajohtamista, käytännön tuotantotyötä, markkinointia ja tiedottamista.

Alustajina toimivat:

Sirpa Lahti:                      toiminnanjohtaja/markkinointipäällikkö (Haapavesi Folk)
Juha Koivisto:                promoottori (Provinssirock/Rytmikorjaamo-klubi)
Mika Kauhanen:             tiedottaja (Fimic/Teosto/TTT)

Alustusten jälkeen pidetään paneelikeskustelu, jonka aiheena on tapahtumatuotannon tulevaisuuden haasteet. Keskustelussa alan asiantuntijat kertovat omien kokemustensa pohjalta myös tapahtumajärjestäjän työn karikoista, joihin aloittelija helposti kompastuu. Alustajien lisäksi paneelikeskusteluun osallistuu Helsingin Juhlaviikkojen klassisen musiikin tuottaja Lauri Pokkinen. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii pitkän linjan musiikkiammattilainen Jutta Jaakkola.

Seminaarin päättää etnomusikologian professori Steven Feldin (New Mexicon yliopisto) kutsuvierasluento, jossa hän esittelee tutkimusaineistostaan tekemiään cd-  ja dvd-levyjä ja niiden tuottamisprosessia

Aika: maanantai 6.5.2013 klo 12–17
Paikka: Helsingin yliopiston keskustakampus, LS115, Fabianinkatu 26, 1. krs (Kielikeskus)

Seminaariin on vapaa pääsy. HY:n musiikkitieteen opiskelijoilla on mahdollisuus saada seminaarista opintopisteitä. Suorituksia varten WebOodi-ilmoittautuminen: Etnomusikologin työelämä- ja uraseminaari. Kahvitarjoilusta huolehtii Synkooppi ry (maksu vain käteisellä).

Tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa